Belastingaftrek zoldervloer- en dak-isolatie

Body: 

Dakisolatie

Wie een woning energiezuiniger maakte in de loop van 2014, kan alleen nog voor het plaatsen van dakisolatie een belastingvermindering krijgen. Bovendien moet het pand minstens 5 jaar in gebruik zijn als woning. Het belastingvoordeel is er zowel voor eigenaars als huurders en bedraagt 30 procent van het factuurbedrag, met een maximum van 3.040 euro. Dat bereikt u met een investering van 10.133 euro. Investeerde u meer? In tegenstelling tot vroeger is het niet langer mogelijk om het resterende deel over te dragen naar de volgende jaren.

Voorwaarde is dat de dakisolatie door een aannemer wordt geplaatst en dat het isolatiemateriaal aan bepaalde normen voldoet. Als de zolder onbewoonbaar is, mag u ook de zoldervloer of het plafond van de bovenste verdieping isoleren.

Nieuw!

U mag niet meer het totale bedrag van dakisolatie aangeven

De vermindering voor de in 2014 betaalde uitgaven voor dakisolatie neemt u op in de code 3317. In tegenstelling tot de voorgaande jaren moet u hier niet het totale bedrag van de uitgaven vermelden, maar slechts de vermindering die u kunt genieten: 30 procent van het factuurbedrag.