Welkom

Body: 

Welkom op de website van de wijkraad Nieuwstraat en de samenaankoop. In oktober 1982 werd de wijkraad opgericht en in juni 1983 werd de eerste samenaankoop mazout georganiseerd.

Beste samenaankopers,

Normaal gezien start einde mei de 40ste jaargang van de samenaankoop met de 144ste samenaankoop. Die gaat dus jammer genoeg niet door.

De oorlog in Oekraïne heeft een aardbeving veroorzaakt in de energiesector.

Vergelijken we de gemiddelde gas- en elektriciteitstarieven van januari 2021 met die van januari 2022, dan krijgen we het volgende plaatje: een gemiddeld gezin betaalt nu per jaar ruim 800 euro meer voor stroom +90% en bijna 2.600 euro meer voor aardgas +241%. Samen dus een slordige 3.400 euro meer dan een jaar geleden die een gemiddeld gezin moet neertellen voor energie.

Bij stookolie is het voor velen minder dramatisch omdat je nog een voorraad hebt die je aan lagere prijzen aankocht.

Wie in januari energie+ bestelde, betaalde 0,7750€/liter, waar die nu 1,262/liter kost, 62% duurder.

Velen kijken uit naar de 144ste samenaankoop in mei, helaas heb ik slecht nieuws. De samenaankoop zal uitgesteld worden voor onbepaalde tijd. Door de grillige sprongen van de prijzen, is het niet mogelijk een prijs vast te leggen voor een langere tijd. Ook kortingen zijn al maanden niet meer mogelijk.

Na overleg zijn we overeengekomen dat je kan bestellen wanneer je het nodig acht. Wanneer je denkt dat de prijs gaat dalen, kan je wachten, denk je dat het gaat stijgen kan je bestellen.

De prijs is de prijs van de dag dat je bestelt.

We stellen voor dat je dus rechtstreeks bestelt via de website van Comfort Energy, merk op dat je alleen energie+ kan bestellen. Mocht je gewone mazout in je tank hebben, dan geeft de menging geen probleem.

Een 2de probleem is de 200€ korting. Je moet daarom mazout geleverd en betaald hebben tussen 15 november 2021 en 15 november 2022, je hebt dus je factuur nodig met die data.Hoe men dat verder gaat afhandelen weten we nog niet.

Samenaankoop einde oktober kan dus ook niet, want dan heeft niet iedereen een levering en betaling vóór 15/11/2022.

We hopen een klassieke samenaankoop te organiseren voor die datum.

 

Bestellen doe je dus via Comfort Energy bij opmerkingen schrijf je “samenaankoop Lummen”

 

Heb je vragen, dan mag je me altijd mailen samenaankoop@telenet.be of bellen 0496/846222

 

​Ludo Grauls