Op 1 januari 2017 veranderen de energiepremies van de Vlaamse regering.

Op 1 januari 2017 veranderen de energiepremies van de Vlaamse regering.

In het menu hierboven kan je er alles over lezen.

Ondertussen is er weer wat nieuws indien je 3, 4 of meer verschillende ingrepen uitvoert en dan is er nog de extra premie als je met 10 gezinnen uit 1 wijk of straat isoleert.

In De Tijd staat een interessant artikel over het kluwen aan subsidies.

Welkom

Welkom op de website van de wijkraad Nieuwstraat en de samenaankoop. In oktober 1982 werd de wijkraad opgericht en in juni 1983 werd de eerste samenaankoop mazout georganiseerd. Dat is binnenkort voor de 126ste keer. Ondertussen kwamen er samenaankopen waterverzachters, elektriciteit, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, tankkeuringen, tanksaneringen, warmtepompen, zonneboilers enz.
We hebben getracht om de website wat overzichtelijker te maken.
Je kan kiezen waar je meer wil over weten, en dan proberen we je zo goed mogelijk te informeren.

Energielening

Vanaf 1/1/2015 is er de mogelijkheid om een energielening tot 10.000€ aan te gaan voor energiewerken als ze worden uitgevoerd door een aannemer: Voor Limburgers is dat zelfs 40.000 €

Samenaankoop elektriciteit.

Waarom doen we nooit een samenaankoop elektriciteit? Omdat je geen samenaankoop elektriciteit  kan doen die voor iedereen gunstig is.

Er was een samenaankoop elektriciteit van Ichoosr met VAB.

Ik wou wel eens weten wat ze zouden voorstellen.

Ik schreef me in met een verbruik van 1500 kWh en een zonnepaneleninstallatie van 7kVA.

Het resultaat? De samenaankoop ging naar Engie, maar ondanks de kortingen nog altijd duurder dan mijn gewoon contract bij Ecopower. . Het verschil is klein, maar Ecopoiwer is in dit geval goedkoper.

Energielening

Zo krijg je een energielening aan bodemrente

Wil je in jouw woning werken uitvoeren om energie te besparen? Dan kan je daarvoor aankloppen bij de overheid voor een lening met een rente van amper 0% of 2%. Hoe werkt het?

Ecopower

Ecopower is voor zonnepanelen bezitters de goedkoopste elektriciteitsleverancier omdat die geen vaste vergoeding en geen meterhuur aanrekent. Het is de enige leverancier bij wie 0 kWh ook 0 euro kost. Bij sommigen betaal je voor 0 kWh nog altijd 100 euro. In het verleden moest je oms 6 maanden wachten om klant te kunnen worden, omdat ze alleen eigen stroom verkopen. Met de bouw van steeds meer windmolens hebben ze nu meer stroom en kan iedereen nu onmiddellijk klant worden . Lees er meer over op de website van Ecopower.

Zonnepanelen: prosumertarieven

Het prosumententarief verschilt naargelang je netbeheerder. Hier kan je zien hoeveel dat in jouw geval is .

Dat komt dus neer op ongeveer 10ct/kWh. Als je nu vergelijkt met 2011, toen kostte 1 kWh ondeveer 10ct minder dan vandaag. Daar kan je uit afleiden dat de besparing vandaag eigenlijk even groot is dan 5 jaar geleden, en is een investering in zonnpanelen dus nog altijd heel erg rendabel. Naargelang de situatie toch minimum 8 % en voor de meesten loopt dat op tot pakweg 14%

 

Maximum inkomen verbeteringspremie verhoogd naar 29.600 €

Het maximum belastbaar inkomen om een verbeteringspremie aan te vragen is verhoogd tot 29.600 €.

De aanvraagdatul is de datum om te bepalen welk jaar geldig is. Vorig jaar was dat het inkomen van 2012, nu is dat 2013.

Stel je inkomen  in 2012 was 29.600 euro, dan had je vorig jaar geen recht, maar dit jaar wel. Kijklk dit dus na, en als je het niet zeker weet, vraag het dan na via het contactformilier of bel  even.

Voor heel wat mensen wil dit zeggen: 1.500 euro extra premie.

Recordaantal aanvragen voor isolatie

De Vlaamse overheid heeft dit jaar al welgeteld 102.071 premies uitgekeerd voor de energiebesparende isolatie van een woning. Dat aantal ligt 14 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral dakisolatie is populair, meldt Het Nieuwsblad.

Er werden al bijna 43.000 premies voor dakisolatie uitgekeerd, een stijging met 29 procent. 'We zien een aanzienlijke toename van het uitgekeerde bedrag', zegt Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD). 'Dat betekent dat er meer geïsoleerd is. Het gaat om grotere daken, maar ook om meer centimeters isolatiemateriaal.'

Renovatiepremie blijft nu toch premie en wordt geen belastingvermindering

De renovatiepremie wordt dan toch niet gefiscaliseerd. De plannen om te werken met een belastingvermindering zijn opgeborgen. De premie blijft bestaan, maar wordt hervormd. Het plafond blijft ook op 10.000 euro liggen, maar voortaan zullen wel twee aparte aanvragen nodig zijn. Dat heeft Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) bekendgemaakt.

Belastingaftrek zoldervloer- en dak-isolatie

Dakisolatie

Wie een woning energiezuiniger maakte in de loop van 2014, kan alleen nog voor het plaatsen van dakisolatie een belastingvermindering krijgen. Bovendien moet het pand minstens 5 jaar in gebruik zijn als woning. Het belastingvoordeel is er zowel voor eigenaars als huurders en bedraagt 30 procent van het factuurbedrag, met een maximum van 3.040 euro. Dat bereikt u met een investering van 10.133 euro. Investeerde u meer? In tegenstelling tot vroeger is het niet langer mogelijk om het resterende deel over te dragen naar de volgende jaren.

Pagina's